Referenties

Over Iris van Wieringen

Deze ondernemers gingen je voor en dit is wat ze zeggen

Ik heb een traject van een halfjaar gevolgd bij Iris. Toen ik bij Iris binnenkwam wist ik niet echt waar ik stond en wat ik wilde. Ik was 1,5 jaar bezig als VA, maar kreeg steeds meer het gevoel dat ik in loondienst ook had. Is dit het nou? Niet meer helemaal tevreden, weinig uitdaging.. veel van mijn werkzaamheden waren administratief en ander kantoorwerk, en ik kreeg steeds meer het gevoel dat ik veel meer waarde kon brengen bij mijn klanten dan dit.

Aan de andere kant was ik ook best wel onzeker over of klanten wel op mij zaten te wachten in die andere coachende rol. Tijdens dat halfjaar heb ik mezelf mede door de gesprekken met Iris veel beter leren kennen, en heb ik veel geleerd over verwachtingen, overtuigingen en naar jezelf leren luisteren. Op veel diepere lagen dan ik voorheen kon. Iris heeft mij hierin constant gesteund, uitgedaagd en ook getriggerd (soms op het irritante af ).

Iris vraagt steeds maar door en zag heel goed welke vragen en antwoorden iets met mij deden, waar dus nog iets onder zat.

Ik weet nu wat ik wil, waar mijn passie ligt en wat mijn missie is, en ben lekker op weg om dat waar te maken.

Dankjewel Iris!

Susanne Nielen

Ondernemers Coach

Ik was nog erg zoekende in mijn bedrijf en vond het lastig knopen door te hakken. Ik wilde een sparringspartner, iemand met ervaring. Zodat ik sneller stappen kon gaan zetten dan dat ik in mijn eentje zou doen. Iemand die een spiegel voor houdt en ook iemand die me af en toe een liefdevolle schop onder mijn kont geeft.

En dat heb ik in Iris gevonden! In de matchcall voelde ik gelijk een klik, veel herkenbaarheid. Waarom ik uiteindelijk ja zei is omdat ik voelde dat Iris ‘mijn reis’ al eens doorlopen had. Het opzetten van een succesvolle business, terwijl je tegelijkertijd mama bent. En dus heel erg die balans wilt bewaren. De ervaring sprak me dus heel erg aan.

Daarnaast voelde het direct heel vertrouwd bij Iris, ze gaf me het gevoel dat ik alles kon delen. Business wise, maar ook op privé vlak. En als ondernemer BEN jij je bedrijf, dus het persoonlijke stuk moet aan bod komen en daarvoor moet je jezelf op je gemak voelen bij je businesscoach. En juist ook op dat persoonlijke stuk heb ik de groei gemaakt tijdens het traject.

Dankzij Iris haar spiegel en rake vragen, hielp ze me echt beslissingen maken die goed waren voor mij en mijn bedrijf. Ik sta nu veel meer voor wat ik kan en heb veel meer vertrouwen dat ik mag gaan ondernemen op mijn eigen manier. Wat bij mij past.

Wat ik ontzettend prettig vond is dat Iris echt aan de zijlijn met je mee groeit. Alles waar je over twijfelt of even over wilt sparren (een gebeurtenis, een offerte opzet, etc) kun je delen in Voxer en je hebt altijd binnen no time een reactie terug. Dat snelle schakelen helpt. Want je zit nú ergens mee en wilt dat niet bewaren tot een volgende coach call.

Ik heb mijn ondernemers mindset echt meer en meer ontwikkeld dankzij Iris. Je mag als ondernemer proberen, vallen en weer opstaan. Voelen wat je echt wilt en daar naar handelen. Handelen vanuit vertrouwen, niet vanuit angst. Waar ik dacht vooral strategieën van Iris te leren, ben ik van een koude kermis thuis gekomen. Je mindset is veel belangrijker en daar pas je dan uiteindelijk je strategie op aan.

Ik zou Iris absoluut aanbevelen, zonder haar had ik nooit gestaan waar ik nu stond. Ik was daar zeker ooit gekomen, maar met een veel langere weg daar naar toe dan ik nu heb afgelegd. Een motivator en stok achter de deur helpt je sneller voorwaarts gaan. Je hoeft het niet helemaal alleen te doen, je hebt iemand aan de zijlijn die je helpt waar nodig is en je vooral motiveert het beste uit jezelf te halen. Dankjewel Iris voor de afgelopen 6 maanden! 

Lydia Nijhof

Owner

Na 30 jaar loondienst ben ik gestart als VA (virtual assistant). Na een jaar werken als VA, waarin ik al snel vol zat met klanten, voelde ik mij niet echt happy in wat ik deed. Er zit meer in mij … Maar wat dan?… Dat was de grote vraag! Ik volgde Iris al een tijdje via Insta.

Bij het VA-festival kwam Iris als spreker en ik wist meteen: Daar moet ik bij zijn! Wat Iris vertelde voelde helemaal goed voor mij. We hebben daarna gesproken met elkaar, gebeld en toen was het “ja, ik wil”. We zijn gestart en door de vragen die Iris aan mij stelde kwamen we al heel snel uit op mijn volgende fase en dat is ondernemerscoach. Deze jas heb ik direct aangetrokken. Alleen zat hij niet meteen helemaal lekker…

Ik zal niet zeggen dat het altijd even makkelijk was in dit half jaar. Iris weet hoe ze bij mij binnen moest komen, zij heeft mij geleerd om bewust met mezelf bezig te zijn en mezelf centraal te stellen. Blijkbaar had ik schild om mij heen, waarvan ik overtuigd was dat ik dat niet had. Nu zie ik in dat dit wel zo is en ik herken het ook. Dat maakt het nemen van beslissingen een stuk eenvoudiger, omdat ik de beslissingen nu puur neem vanuit mijn eigen ik.

Heel tof waren de live-dagen. Zowel de 1-op-1 livedag als de groepsdag hebben heel veel gebracht. In de groep heerste een hele fijne en veilige sfeer. Iedereen kwam ruimschoots aan bod en we hebben elkaar ook een heleboel gebracht. De hotseat was spannend en mega waardevol!

Als je écht een volgende stap wil zetten dan raad ik iedereen aan om met Iris als coach te gaan samenwerken. Bovendien is zij ontzettend lief, heeft humor en zorgt ook voor gezelligheid!

Duizendmaal dank Iris!

Tanja Lucke

Owner, tanjalucke.nl

Ik ben bij Iris ingestapt in haar half jaar-traject nadat ik haar al een tijdje volgde op Instagram. Iris triggerde mij met haar posts, ze wist haar vinger op mijn zwakke plek te leggen. Ik had net afscheid genomen van twee klanten, werkte mezelf een slag in de rondte en voelde aan alle kanten dan het anders moest. Ik deed van alles, maar van slechts enkele onderdelen in mijn aanbod werd ik echt blij. Iedereen schreef “je moet je specialiseren als het als VA wil gaan maken”, uitspraken die ik hoorde en me heel erg onzeker maakten in het ondernemerschap. Gedurende ons traject liet Iris me inzien dat je juist als generalist je mega-waardevol kunt zijn als VA of OBM.

Ik heb de afgelopen maanden erg veel gevonden, antwoorden zijn gegeven op vragen waarvan ik niet wist dat ik ze had. Ik ben Iris ontzettend dankbaar voor haar goede en diepgaande vragen. Ik heb tijdens ons traject geleerd om los te laten dat ik nu al moet weten waar ik over een jaar of over vijf jaar wil staan. Ik heb van Iris geleerd om te vertrouwen op mezelf en mijn gevoel, dat daar mijn kracht in ligt en niet in eindeloos veel cursussen of expertstatus. Gedurende ons traject kwam ik mezelf meerdere keren tegen en ben ik een periode van persoonlijke groei doorgegaan, anders dan de intentie voor bedrijfsgroei die ik aan de start van het traject gezet had.

Of ik Iris zou aanraden als coach? Ik ben ingestapt in haar nieuwe groepstraject, dus dat zegt genoeg!

Suzanne van Hal

Owner

Toen ik bij Iris startte was ik ruim 1,5 jaar aan het werk als VA. Ik vond dat prima, maar ik zocht naar meer dan ‘prima’. Ook had ik het gevoel dat het me allemaal een beetje was overkomen, en wilde ik gaan uitzoeken wat ik nou echt wilde.

Ik had Iris al een aantal keren gesproken via Instagram, en besloot om een masterclass bij haar te volgen. Ik vond haar energie superfijn, en binnen een dag had ik ja gezegd op een coachingstraject van een half jaar.

Ik voel me nu veel comfortabeler als ondernemer, en daardoor veel zekerder. Ik heb tijdens het traject de stap gemaakt van VA naar OBM, en die jas zit me als gegoten. Iris heeft me geleerd hoe belangrijk verbinding is. Ook heeft ze me geleerd om te genieten van het pad waar ik op loop, te spelen, lol te maken, en niet te focussen op het einddoel. Als coach heeft ze samen met mij op dit pad gelopen, zonder me te sturen. Door de vragen die ze stelde bepaalde ik zelf mijn richting. En zij was erbij om me aan te moedigen. Daardoor heb ik nu het vertrouwen gekregen om dit pad zelf verder te lopen, en weet ik zeker dat ik nog veel meer moois tegen ga komen.

Dankjewel Iris!

Lieve van Wietingen

Owner, lievergoedgeregeld.nl

Ik was VA en weggeverexpert, maar voelde me hierin niet op zijn plek. Er zat veel meer in mij, dan alleen dat stukje van een onderneming. En om dat eruit te laten komen, ben ik bij Iris in haar 1-op-1 traject ingestapt. Ik wilde vooral ontdekken wat nou echt bij mij past.

Iris is een heel fijn persoon om mee te praten. Ik volgde haar al langer op Instagram en was al fan. Toen we eenmaal in gesprek kwamen, was ik er al snel aan uit, dit was de juiste volgende stap. 

Iris heeft me gemotiveerd om meer naar mezelf te kijken, meer te voelen en op persoonlijk vlak ook te ontwikkelen. Door de matchcalls anders aan te pakken hierdoor 3 nieuwe klanten binnen. Met meer zelfvertrouwen ga ik deze in. 

Het meest waardevol aan het coachingstraject vond ik de gesprekken met Iris. De live dag was ook echt helemaal geweldig, zo fijn om met andere te praten over dezelfde issues. Maar de mastermind bijeenkomsten vond ik ook super leerzaam, wat doen anderen, hoe doen zij het. Gelukkig gaat dit nog door, want ik ben ook ingestapt in het groepsprogramma van Iris.

Ik zou Iris dus zeker aanraden als coach! Ze weet precies de juiste vragen te stellen om iemand in beweging te krijgen (werkte bij mij in ieder geval wel (nadat het muurtje wat was gezakt)). 

Sandra de Hoon

Owner

Na 30 jaar werkzaam geweest te zijn in verschillende dienstverlenende functies voelde ik dat het anders moest.
Al een tijd had ik de wens om mijn eigen onderneming te starten en doen waar ik gelukkig van word. Toen ik op social media een bericht over Virtueel Assistent las dacht ik dit is wat precies bij mij past. Zo is begin 2022 mijn onderneming Berenschot Business Support ontstaan.

In mijn ondernemersreis ben ik veel met mijn eigen ontwikkeling. Meer op gevoel leven (uit het hoofd en in het hart te zijn). Al snel merkte ik dat ik eigenlijk niet meer happy werd “u vraagt, ik draai” en ik had moeite met het aantrekken van leuke klanten. Ik voelde de behoefte om hulp te hebben bij het vinden naar waar ik nou echt gelukkig van zou worden. 
 
Via andere VA’s die ik volgde kwam ik bij Iris terecht. Ik ging Iris volgen op Instagram en luisterde podcast van haar. Iris sprak mij erg aan en triggerde mij met haar posts en podcasts. Ze wist precies de punten te noemen waar ik aan wilde werken. Ik vond herkenning bij haar. Ook als persoon had ik een prettig gevoel bij Iris. 
 
Na een matchcall had ik dan ook meteen een gevoel van “yes” Iris kan mij helpen.
 
In het 6 maanden traject wist Iris altijd de juiste vragen te stellen (veel vragen..) waardoor ik er snel achter kwam dat ik ook heel graag creatief bezig wilde zijn. Door mij hierin te verdiepen en met hulp van Iris haar rake vragen en inzichten ben ik mijn creativiteit verder gaan ontwikkelen en heb ik mij de Branding & Design skills eigen gemaakt. Zo is Studio Carla Berenschot ontstaan voor mijn Branding & Design aanbod. Ook op het vlak van de verbinden en hierdoor klanten te vinden die echt bij mij passen gaf Iris mij begeleiding. 
 
Door het traject bij Iris sta ik nu veel meer voor wie ik ben en doe ik waar ik echt gelukkig van wordt en onderneem ik een manier die bij mij past. 
De live dagen waren ook heel fijn. Bij de 1:1 dag hebben we ook samen mooie stappen uitgewerkt en bij de groepsdag hebben we met een fijne groep dames onze ervaringen gedeeld en elkaar geholpen onder begeleiding van Iris. Via Voxer heb je makkelijk contact met Iris om je vragen, dips of twijfels te delen en checkt Iris regelmatig bij je in om te vragen hoe het nu met je gaat, hoe het voelt of wat je nodig hebt. 
 
Ik kan Iris van harte aanraden. Ze motiveert je om de voor jou juiste stappen te zetten, de juiste richting te vinden en ze helpt je te groeien zowel als persoon als onderneming. 
Bij Iris voel je je snel op je gemak omdat ze toegankelijk, rustig, lief en gezellig is.
 
Samen ga je zoveel sneller! 
 
Dank voor je hulp Iris!
Carla Berenschot

Owner, studiocarlaberenschot.nl

Toen ik mijn traject bij Iris startte had ik net de basis goed staan voor mijn bedrijf en wilde tijdens het traject van Iris vooral leren hoe ik kon groeien in mijn rol als Online Business Manager en moeiteloos klanten kon gaan aantrekken. Ik wist dat ik daar beter gelijk goede coaching voor kon inschakelen, dan eerst een paar maanden zelf ‘aanrommelen’.

 Ik koos voor Iris als coach vanwege haar ervaring als Online Business Manager, en vooral omdat zij iets losmaakte met haar posts op Instagram. Ze legde daarin steeds haar vinger op de zere plekken. Na onze eerste call had ik gelijk een goed gevoel bij Iris: ze had niet alleen de kennis en ervaring in huis, maar zou mij ook goed kunnen spiegelen op mindset en mijn valkuilen.

In de drie maanden van het traject met Iris heb ik een enorme transformatie doorgemaakt. De eerste maand stond in het teken van een vliegende start, waarbij ik binnen no-time nee moest gaan zeggen tegen nieuwe klanten. De tweede maand kwam ik mijn grenzen tegen, en heb ik met hulp van Iris geleerd die grenzen beter aan te geven. Doordat er weer meer rust bij mij en mijn bedrijf kwam, ontstond er in de derde maand van het traject ruimte om stil te staan. Deze maand draaide voor mij om zelfreflectie, waarbij Iris weer aan mijn zijde stond. Het leidde uiteindelijk tot de keuze om te stoppen als Online Business Manager, en verder te gaan als Structuurcoach. Het grootste resultaat van mijn traject bij Iris was dus de transformatie die ik zelf ben doorgegaan.

Iris wist bij mij op precies de juiste momenten een zetje te geven, af te remmen of mij te steunen. Ze levert echt maatwerk en kijkt precies wat haar coachee nodig heeft, en kan dit vervolgens ook bieden. Ik zou daarom zeker aanraden met Iris samen te werken!

Charlotte Ruijs

Owner, Cryva

Voordat ik van start ging met het coachginsprogramma van Iris had ik mijn fundament in mijn bedrijf als Online Business Manager in grote lijnen staan. Maar ik wist nog niet concreet te benoemen wie mijn ideale klant was, had nog geen klanten en ik vond het lastig om te starten met online zichtbaarheid. Ik vond het lastig om mijn ideale klant goed te kunnen omschrijven en ik wist niet goed waar ik moest beginnen om een online netwerk op te bouwen. En hoe kwam ik aan die eerste klant? Iris kwam op mijn pad en ik voelde direct een sterke connectie met haar verhaal en de energie die Iris uitstraalt. Ik vond herkenning en iemand die mijn pad al bewandeld had. Iemand van wie ik nog heel veel kon leren. Iris gaat jou niet vertellen wat je het beste kunt doen, maar Iris heeft de gave om je te helpen om jouw manier te vinden. Je gaat zelf je antwoorden geven waardoor je deze direct kunt omarmen en je 100% authentiek gaat ondernemen. Binnen 3 weken had ik m’n eerste ideale klant. Ik mocht ervaren hoe het is om 100% te klikken met deze, eerder op papier gezette, ideale klant. Ik snapte opeens waarom het zo belangrijk is om deze helder te hebben voor jezelf. Iris heeft een groot netwerk die ze graag met je deelt en heeft mij ook echt opweg geholpen in de opstart van samenwerkingen. Maar ook op het technisch vlak was Iris mijn vraagbaak en kon ik altijd bij haar terecht voor vragen.

Ik heb Iris als business coach gekozen omdat ze de ervaring heeft als succesvolle OBM en de focus legt op authenticiteit en verbinding. Iris leert je de kleine stapjes die uiteindelijk voor een grote transformatie zorgen aan het einde van deze 3 maanden. Ik zou iedere OBM die even vastzit of startend is het traject met Iris aanraden. Iris levert maatwerk en je kan daarom gelijk aan de slag op het vlak waar jij tegenaan loopt in je bedrijf. Ik weet zeker dat ik niet had gestaan waar ik nu sta zonder de coaching van Iris. Iris is een topper en een heel fijn en warm mens.

Dionne Douma

Owner, Dionne Douma

Ik had de plannen voor mijn ondernemerschap eindelijk op de rit. Lang heb ik nagedacht over welke vorm het in eerste instantie mocht hebben. Toen ik meer en meer las over Online Business Management voelde ik gelijk dat dit de weg voor mij was. Alleen voelde ik ook dat dit alleen niet voldoende was. Ik zocht naar hulp, mensen met ervaring. En vrij snel vond ik Iris. Ik stelde haar de vraag of ze eens wilde bellen omdat ik wat vragen had rondom OBM en las over haar fantastische resultaten.

In ons eerste gesprek voelde ik gelijk een klik en had ik voordat ik het wist ja! gezegd tegen haar coachingstraject. Wat ik zocht had ik gevonden, in een nog veel betere vorm dan ik me kon voorstellen.

Iris is een warm, intelligent, invoelend mens met enorm veel kennis. Deze weet ze feilloos en met geduld over te brengen. En altijd met enthousiasme. De 3 maanden met haar waren een feestje. Elke stap heeft ze meegevierd en elk obstakel heeft ze mij helpen overwinnen. De nadruk lag op het leggen van een goed fundament, het vinden en aanscherpen van mijn ideale klant en mijn favoriet: het blijven spelen.

Dit zorgde ervoor dat ik minder streng werd voor mezelf, waardoor de creativiteit (weer) kon stromen en ik waardevolle samenwerkingen kon opzetten. Ik heb ontzettend veel geleerd en vooral dat ik op mezelf mag vertrouwen. En soms heb je iemand nodig om je daarop te wijzen.

Dank je wel lieve Iris!

Liliane van den Heuvel

Owner, I Enable U

Iris, doortastend, houdt spiegels voor, laat je zelfzoeken naar de juiste antwoorden, leeft in alles met je mee als situaties zich zo voordoen, laat je groeien waar jij dit nodig hebt, is je steun en back up en bovenal bijzonder lief, medelevend en altijd even enthousiast waardoor ze het beste in je naar bovenhaalt!

Op 25 mei begin ik samen met Iris aan mijn coachingstraject naast mijn huidige baan die ik heb in loondienst. Ik ben mijn intuïtie en hart gaan volgen en wist dat Iris mij hierin ging helpen!
Waarom? Het voelde vertrouwd en ik voelde de connectie en verbinding! Iris heeft mij laten bloeien zoals mooie bloemen dat doen en mij geleerd dat je hiervoor heel veel moet zaaien. Ze leert je goed te zaaien en je zelf te laten zoeken naar alle antwoorden. Hiervoor geeft ze je de tools/tips & tricks, maar zelf moet je hiermee aan het werk! Fijn dat ik het wiel niet meer uit hoefde te vinden omdat Iris zoveel kennis en kunde heeft waarmee jij weer kunt gaan zaaien, zaaien en nog eens zaaien! Ze leeft mee en viert je successen mee! Wat is het dan een feestje als je 2 klanten hebt binnen 3 maanden! En dit viert ze allemaal met je mee, zo leuk en zo lief en persoonlijk maakt dit het allemaal! Als ik één ding geleerd heb in dit traject is dat je niet zonder een business coach kunt! Wat is het fijn om een rechterhand te hebben die je overal mee kan helpen.

Iris bedankt voor alles wat je gegeven hebt en dat je mij hebt laten bloeien tot mooie bloem met een mooie onderneming als creative Business manager!

Mariëlle Eggenkamp

Owner, Mariëlle Eggenkamp

Dan opeens gaat de funfactor in alles wat je doet… x10!

Ik help jou om jezelf centraal te gaan zetten. In jouw leven. En leer je hoe je dit moeiteloos integreert in je bedrijf.

Leiderschap integreren zonder arrogant te worden. Een strategie implementeren die je dwingt om jezelf centraal te stellen. Vanuit verbinding met jezelf en de ander. Waarbij je alleen nog samenwerkingen aantrekt die helemaal bij jou passen. Een proces waar persoonlijke ontwikkeling en strategie hand in hand samenwerken. Keuzes niet meer overlaten aan je wandelende hoofd die gestuurd wordt door angst en controle. Elimineren wat jij niet bent en accepteren dat jij bewust kiest voor jezelf.

Want alleen als jij jouw eigen leven met jouw eigen dromen centraal zet, heb je alle kracht en ruimte hebt voor het Grootse. 

Impact maken.

Een impact die de wereld zoveel meer geeft dan jij nu al doet.
Alleen zo, kan jij je volledig inzetten voor het welzijn van de ander zonder dat het zwaar voelt. 

Het ondernemerschap gaat jou nu echt faciliteren in de vrijheid waar je naar verlangt. De vrijheid om volledig jezelf te mogen zijn in je bedrijf. En in je leven.

Vanuit plezier, energie en dat lichte gevoel. Ondernemen door gewoon jezelf te zijn. En hier je geld mee verdienen.

Geloof me, dan opeens gaat de funfactor in alles wat je doet… x10!

Toen ik aan het traject van Iris begon, liep ik over.

Ik was net uit loondienst, al een aantal maanden bezig als VA, maar had nog niet de juiste balans gevonden wat betreft werk/privé EN ik had het gevoel dat er iets niet klopte.

Er verdwenen te veel uren in uitvoerend werk om fatsoenlijk aan mijn bedrijf te kunnen werken en voldoende omzet te kunnen draaien.

Iris heeft me vooral geholpen door me laten zien hoe het anders kan. Hoe je een aanbod kan creëeren wat van waarde is zonder dat het betekent dat je je over de kop werkt. Ze heeft me ook geholpen de waarde die ik breng nog meer in te zien. En doordat ik via haar in contact kwam met andere online ondernemers bevestigde het ook nog eens de uniciteit van mijn aanbod.

Al met al kan ik wat het mij heeft opgeleverd samenvatten in 2 woorden; RUST en ZELFVERTROUWEN.

Lieve Iris, dank je wel daarvoor. En ben je een online ondernemer die op zoek is naar een fijne business coach, ga dan eens het gesprek aan met Iris. Heb je een klik, dan kan ik je garanderen dat een traject met haar je mega stappen verder gaat brengen!

Mariëm Bellil

Owner, Mariëm Bellil

Toen ik begon aan het traject bij Iris combineerde ik mijn bedrijf als VA en tekstschrijver nog met een parttime baan.

Ik had al besloten dat ik mijn baan ging opzeggen om fulltime als ondernemer verder te gaan en wist dat er wat veranderingen in mijn bedrijf nodig waren. Het was heel fijn om in die transitie en de eerste maanden als fulltime ondernemer, Iris als coach naast me te hebben. Ze gaf me een liefdevolle schop onder de kont als het nodig was en was een fijne sparring partner om ideeën voor en gedachtes over mijn bedrijf mee te bespreken. Ik wist al wel dat ik dingen wilde veranderen, maar nog niet precies wat.

Iris gaf me het vertrouwen om meer te gaan spelen in de ondernemersspeeltuin. Nieuwe dingen gewoon te gaan uitproberen zodat ik op die manier kan ontdekken wat het beste bij mij past en welke kant ik op wil. Dat had ik zonder haar niet zo snel aangedurfd en heeft me richting gegeven om mee verder te gaan.

Erzsi de Letter

Owner, Met pen & papier

In Maart 2020 ben ik, naast mijn baan in loondienst, begonnen als VA. Het ondernemerschap heeft altijd al een bepaalde aantrekkingskracht op mij, dus ik heb destijds de super spannende stap genomen.
Na een jaar waarin ik mijn eigen onderneming zag groeien, bouwde ik mijn werk in loondienst af. Dit heeft uiteindelijk geleid tot het opzeggen van mijn loondienst en ben ik mij volledig gaan focussen op mijn eigen onderneming.
Als VA ondersteunde ik ondernemers met de uitvoerende taken, maar ik voelde dat er zoveel meer in mij zat. Ik ben iemand die de kern van het probleem wilt aanpakken en niet alleen wil zorgdragen voor een tijdelijke oplossing.
Ik liep al een tijdje rond met de gedachte hier verdere stappen te zetten, maar ze waren voor mij nog onduidelijk, niet concreet.
Via social media zag ik steeds vaker het begrip Online Business Manager voorbij komen en ben ik Iris gaan volgen. Tijdens het wandelen met onze hond luisterde ik naar haar podcasts. Deze waren zo herkenbaar voor mij, dat ik Iris een bericht heb gestuurd. In ons eerste gesprek was er direct een fijne connectie en Iris begreep helemaal wat ik voelde en waar ik tegenaan liep. Zo is het balletje gaan rollen en heb ik samen met Iris de volgende stap gezet. Ik had er alle vertrouwen in dat Iris de juiste persoon voor mij was. Op naar een nieuwe uitdaging!
In ons traject kwam snel naar voren wat ik wilde, wat ik kon en vooral wat ik voor andere ondernemers kan betekenen. We praatten over mijn ideale klant, mijn aanbod en hoe ik mijzelf ging positioneren op social media. Vooral de positionering was voor mij een struikelblok, maar met kleine stapjes vooruit gedurende het traject heb ik nu aan het einde grote stappen gezet. Dat geeft mij een heel goed en fijn gevoel en een boost aan zelfvertrouwen.
Iris heeft gedurende 3 maanden mij handvaten gegeven, mij een spiegel voorgehouden en door de juiste vragen te stellen het onderste uit mij gehaald. Hierdoor ben ik buiten mijn comfortzone getreden en ik nu vol trots kan zeggen dat ik business coach ben voor de startende ondernemer. Zonder Iris haar enthousiasme, haar kennis en haar eerlijkheid was ik er nu nog niet geweest.  
Cyrille Peeters

Owner, Organized Business

Begin 2021 startte ik mijn eigen onderneming met het idee om andere ondernemers te helpen hun administratieve processen te vereenvoudigen en waar mogelijk ook automatiseren. Op dat moment worstelde ik nog met hoe ik me zou positioneren. Ik voelde me absoluut geen VA, maar wat dan wel? De term Online Business Manager is in België nog niet zo gekend als bij jullie in Nederland, dus daar associeerde ik me op dat moment ook nog niet mee.

Pas toen ik de eerste aflevering van de podcast van Iris hoorde vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Wat een herkenning! Ik zou mezelf gaan positioneren als Online Business Manager.

Ik besliste daarna vrij snel om in te stappen in het 1-op-1 traject van Iris. Samen gingen we voor 3 maanden aan de slag met de fundering van mijn bedrijf. Wie is mijn ideale klant, hoe kom ik in contact met mijn ideale klant? Ik ging gesprekken aan om te weten te komen wat er speelt bij die ideale klant, waar zij ‘s nachts van wakker ligt. Ik ging mijn aanbod uitwerken, wat wil ik nu precies gaan doen voor die ideale klant. Waar wil ik haar mee gaan helpen.

Het werden 3 intensieve maanden waarin ik toch vaak uit mijn comfortzone moest komen. Dat was absoluut niet makkelijk voor mij, maar met de steun van Iris deed ik het toch. Het bracht me mooie gesprekken en contacten met onderneemsters en ook die ideale klanten waar ik van droomde.

Als ik terugkijk naar de vooruitgang die ik gemaakt heb tijdens onze coaching ben ik enorm dankbaar! Zonder Iris had ik vandaag niet gestaan waar ik nu sta. Ik heb al mijn doelen behaald die we aan het begin van ons traject opstelden.

Dankjewel lieve Iris!

Annelies Neven

Owner, Annelies at Work

Mijn doel voor dit traject was dat ik erachter wilde komen wat ik ging doen, VA of Online Business Manager maar ook wat ik ondernemers nu te bieden heb (waar liggen nu mijn krachten) en hoe ga ik dat aanbieden.
Deze doelen zijn me niet helemaal gelukt, ook dit hoort bij het ondernemen, maar wat heb ik veel geleerd in deze periode en vooral nog meer over mezelf te weten gekomen. Ik heb juist een hele mooie andere stap in dit traject gemaakt: ik ben mijn hart en gevoel gaan volgen. Dit lag uiteindelijk niet bij het VA en het OBM zijn.
Ik ben erachter gekomen dat mijn passie en liefde voor de Retail er nog steeds in zit en dat ik nu ondernemers met een winkel wil gaan helpen.
Dit zou ik anders niet geweten hebben als ik niet was ingestroomd in dit traject. Ik had andere doelen die ik wilde halen, maar voor mij is het nog waardevoller geweest dat ik meer over mezelf te weten ben gekomen door deze samenwerking.
Dankjewel voor deze mooie ervaring en je geduld! 
Laura van Bommel